top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Vejce v porcelánu

Tahle vajíčka jsou vlastně "vejce do skla". U nás doma je ale děláme v mističkách a tak je Maxmilián pojmenoval po svém. Vejce v porcelánu snídáme poslední dobou dost často a pokud máš ráno chuť na něco slaného, tak je doporučuji všemi deseti. Jsou lahodná, krémová a navíc příprava zabere asi 10 minut.


Poprvé jsem je ochutnala na snídani v Café Louvre na Národní třídě a byla to láska na první sousto. V jednoduchosti je krása a u téhle dobroty to platí dvojnásob.



Na 2 porce potřebuješ:

6 vajec z volného chovu

parmazán

čerstvá pažitka

sůl

pepř


Tip: Do hotových vajíček můžeš přimíchat lžičku másla.


Postup:

Do kastrůlku dej vařit osolenou vodu. Vajíčka na tupé straně propíchni jehlou, nebo špendlíkem. Propíchnutí zabrání popraskání skořápky během varu.


Vajíčka vlož do vroucí vody a vař 5,5 minuty (pokud vejce předtím nebyla v lednici, stačí 4,5 minuty).


Po uplynutí odměřeného času vejce okamžitě zchlaď ve studené vodě, aby se zastavil var. Naklepni a oloupej skořápku ze špičky vejce. Čajovou lžičkou pak vyndej vnitřek ven do mističek. Když hranou lžičky obkroužíš skořápku zevnitř, mělo by to jít velmi snadno. Vejce v misce trochu rozmačkej.


Nakonec trochu osol (stačí malinko, parmazán je sám o sobě velmi slaný), opepři, nastrouhej parmazán a posyp nasekanou pažitkou.

1 282 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page