top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Křupavé pečené brambory

Bramborových jídel není nikdy dost. Já jsem si neskutečně oblíbila tyhle křupavé, rozmačkané, pečené brambory s bylinkami. Příprava trvá chviličku, jen pečení trochu déle, ale výsledek stojí rozhodně za to!

Ať už jako příloha, samostatně jen s dipem a zeleninou, nebo na zobání k seriálu 👌


Je potřeba:

brambory

olivový olej

sůl

čerstvý rozmarýn, nebo jiné oblíbené bylinky


Postup:

Brambory pořádně omyjte a uvařte ve slupce do měkka.


Troubu předehřejete na 200 stupňů.


Uvařené brambory slijte do cedníku a nechte pořádně okapat.


Brambory přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Nahoru na brambory položte druhý pečící papír a pomocí skleničky, nebo jiného vhodného nástroje každou bramboru rozmáčkněte na placku. Dejte pozor, aby kolem sebe každá brambory měla dost místa.


Placičky řádně potřete olivovým olejem, posypejte nasekanými bylinkami a solí. Přečte 35 minut na 200 stupňů, následně placičky otočte, potřete olejem, přidejte bylinky, sůl a pečte dalších 15 minut.

2 217 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page