Maxmilián Guha
Omeleta s fetou
Rychlý a jednoduchý recept na omeletu, který zkrátka potřebujete vyzkoušet. Je ideální jako oběd do krabičky, večeře či hodně vydatná pozdní snídaně.

Na 1 omeletu je potřeba:
3 vejce z volného chovu
koření na vejce, nebo oblíbené bylinky
1/4 avokáda
hrst nastolené fety
hrst oblíbených klíčků (já mám mungo a ředkvičky)
pepř, chilli vločky
rostlinný olej
podle chuti krémové balsamico
Postup:
Vajíčka rozkvrdlejte spolu s pepřem, chilli vločkami a kořením. Já je ráda míchám v shakeru.
Na rozpálenou pánev potřenou trochou oleje dejte vajíčka a na mírném ohni nechte pod pokličkou smažit. Střed omelety na pár místech promíchejte a opět nechte teplem spojit.
Dejte pozor, ať není omeleta suchá, nenechávejte jí na plotně moc dlouho.
Hotovou omeletu přendejte na talíř, přidejte nadrolenou fetu, nakrájené avokádo, klíčky a podle chuti krémové balsamico, které skvěle vyváží slanost sýra.
Nakonec omeletu zarolujte, nebo jen předložte napůl a podávejte jen tak, nebo s žitným pečivem a cherry rajčátky 👌.