top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Dýňové lívanečky

Sepsala jsem vám recept na skvělé, zdravé, dýňové lívanečky nebo zkrátka sladké placičky, které rozhodně musíte vyzkoušet! 🧡


Dýňové lívanečky

Je potřeba:

250g dýňového pyré z Hokaido (recept na blogu)

180g ovesných vloček (můžou být třeba i pohankové)

250ml mléka (já použila sójové)

2 vejce z volného chovu

2 čajové lžičky prášku do pečiva

2 čajové lžičky skořice nebo perníkového

rostlinný olej na smažení koření

K podávání doporučuji řecký jogurt nebo skyr a med,

čekankový sirup, nebo jinou oblíbenou alternativu.

.

Postup:

Pokud ho již nemáte připravené, nejprve se vrhněte na

dýňové pyré. Jestli ho chcete udělat jen malé množství pro

tento recept, očistěte a nakrájejte cca půlku malé dýně na

malé kostičky, uvařte ve vodě doměkka, slijte a následně

rozmixujte, nebo rozmačkejte vidličkou.

.

Doporučuji si udělat na podzim zásobu, uchovávat v mrazáku a používat, když je potřeba do všemožných receptů - mrknete na můj blog, najdete tam návod jak na

pyré a také další dýňové recepty.

.

Následně smíchejte všechny ingredience dohromady, důkladně míchejte, aby se všechny složky propojily. Pokud chcete aby měly lívance jemnější strukturu, můžete vše důkladně rozmixovat dohladka.

.

Pánev rozpalte, potřete pomocí mašlovačky olejem a smažte lívanečky z obou stran.

359 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page