top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Quinoová kaše s jablky a chia semínky

Aktualizováno: 13. 9. 2019

Různé sladké kaše jsou moje nejobvyklejší každodenní snídaně. Někdy, když mám víc času, ráda udělám lívance, vajíčka, nebo si s Maxmiliánem zajdeme na dobrý brunch do kavárny, ale v každodenních ospalých ránech v naprosté většině volím právě kaše. Kromě klasických ovesných kaší, si ale můžeš doma vykouzlit nespočet různých jiných variant a obměn.


Připravila jsem pro tebe recept na úžasnou kaši z mojí oblíbené quinoy, která v kombinaci s jablíčkem a skořicí chutná geniálně a ještě ti dodá hromadu živin a energie do nastávajícího dne.


Na 2 porce potřebuješ:

· 120g quinoy

· 1 jablko

· 400ml rostlinného mléka

· 2 čajové lžičky kokosového oleje

· 4 polévkové lžíce javorového sirupu

· 3 čajové lžičky mleté skořice

· 4 čajové lžičky chia semínek


Tip: Nelekej se ingrediencí, jako jsou chia semínka, nebo quinoa. Vše co používám, se dá sehnat v klasických supermarketech. Podle chuti můžeš kaši na závěr posypat nasekanými ořechy


Postup:

Quinou nejprve nasyp do misky, zalij horkou vodu a necháme 5 minut odstát. Zbavíš se tak nahořklé chuti. Následně jí v sítu propláchni.


Do kastrůlku dej ohřát mléko a těsně předtím, než se začne vařit, přidej quinou. Za občasného míchání vař asi 10-15 minut do zhoustnutí.


Mezi tím si nakrájej jablko na libovolné kousky, osmaž je na kokosovém oleji. Přidej javorový sirup, vypni plotnu a nech jablka dojít a zkaramelizovat. Dej si pár kousků stranou na ozdobu.

Když kaše začne houstnout, přidej chia, skořici a hotová jablka. Pořádně míchej, aby se směs nespálila.


Hotová quinoa je měkká, ale trochu křupe. Také by měly být vidět malé, bílé klíčky.

593 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page