top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Pečené zelí s česnekem

Sezóna zelí je v plném proudu a tak vám sem dnes hodím jeden ultra rychlý a lehký recept na pečené zelí. Hodí se parádně, jako příloha k čemukoli a také na letní grilovačky.



Potřebujete: ½ malé hlávky bílého zelí (cca 530g)

1 velký stroužek česneku pár lžic olivového oleje drcený kmín sůl


Tip: Pečené zelí je vynikající s jogurtovým dipem, sezamovými semínky a hladkolistou petrželkou.

Doporučuji zelí jíst ostřejším (například steakovým) nožem.

Postup:

Troubu předehřejte na 220 stupňů.


Zelí omyjte, usušte a nakrájejte na plátky tlusté cca 1,5cm. V misce smíchejte olivový olej se solí a prolisovaným česnekem.


Zelí položte na větší kus alobalu a mašlovačkou všechny plátky potřete z obou stran. Alobal nahoře spojte tak aby bylo zelí zcela zabalené a pečte v troubě 15 minut. Následně alobal otevřete a pečte dalších 10-15 minut. Průběžně potírejte česnekovým olejem.


Po vyndání z trouby nechte zelí trochu vychladnout, přidejte dip a petrželku.

873 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page