• Terezka

Ovesné cookies s čokoládou

Ovesné vločky jsou jednou ze základních surovin, které nesmí nikdy chybět v mé spíži. Dokonale zasytí, dodají tělu energii, obsahují plno zdraví prospěšných látek a jsou ideální volbou i při hubnutí. Navíc se dají chystat na mnoho způsobů.


Jedním z nich jsou tyhle křehké sušenky, které já osobně naprosto miluji k snídaně spolu s jogurtem. Sušenky jsou díky ovesným vločkám poměrně vydatné a syté, takže člověk nemá tendenci jich na posezení spořádat moc.



Na cca 6 sušenek potřebuješ:

100g ovesných vloček

1 vejce z volného chovu

4 polévkové lžíce lískooříškového másla (může být i jiné, ale já mám nejraději toto)

3 polévkové lžíce javorového sirupu

špetka soli

30g hořké čokolády (70% a více)

1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup:

Ovesné vločky lehce pomixuj, aby ve výsledných sušenkách nebyly jednotlivé vločky cítit, ale zase je nemixuj úplně na mouku, aby sušenky měly příjemnou strukturu.


Čokoládu nasekej na kostičky, všechny ingredience smíchej v jedné míse a vypracuj z nich jednotné těsto, které nech následně 10 minut odležet v lednici. Bude se ti s ním tak lépe pracovat.


Mezi tím předehřej troubu na 170 stupňů a připrav si plech vyložený pečícím papírem.


Z připraveného těsta uválej mezi dlaněmi kuličky a poté vytvaruj placičky/sušenky přímo na plechu. Těsto je lepivé, ale o to víc jsou hotové sušenky vláčné.

384 zobrazení