top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Ovesné cookies s čokoládou

Aktualizováno: 25. 11. 2020

Ovesné vločky jsou jednou ze základních surovin, které nesmí nikdy chybět v mé spíži. Dokonale zasytí, dodají tělu energii, obsahují plno zdraví prospěšných látek a jsou ideální volbou i při hubnutí. Navíc se dají chystat na mnoho způsobů.


Jedním z nich jsou tyhle křehké sušenky, které já osobně naprosto miluji k snídaně spolu s jogurtem. Sušenky jsou díky ovesným vločkám poměrně vydatné a syté, takže člověk nemá tendenci jich na posezení spořádat moc.



Na cca 6 sušenek potřebuješ:

100g ovesných vloček

1 vejce z volného chovu

4 polévkové lžíce lískooříškového másla (může být i jiné, ale já mám nejraději toto)

3 polévkové lžíce javorového sirupu

špetka soli

30g hořké čokolády (70% a více)

1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup:

Ovesné vločky lehce pomixujte, aby ve výsledných sušenkách nebyly jednotlivé vločky cítit, ale zase je nemixujte úplně na mouku, aby sušenky měly příjemnou strukturu.


Všechny ingredience smíchejte v jedné míse a vypracujte z nich jednotné těsto, které nechte následně 10 minut odležet v lednici. Bude se s ním tak lépe pracovat.


Mezi tím předehřejte troubu na 170 stupňů a připravte si plech vyložený pečícím papírem.

Z připraveného těsta uválejte mezi dlaněmi kuličky a poté přímo na plechu vytvarujte placičky/sušenky.


Pokud by se těsto lepilo natolik, že by cookies nešly tvarovat, nechte těsto v lednici déle, případně můžete do těsta přidat více vloček.


Sušenky pečte 20 minut na 160 stupňů do zlatova a poté hned sundejte z plechu a nechte vychladnout na mřížce.

1 620 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page