Maxmilián Guha
Ovesná kaše přes noc
Ovesné vločky jsou jednou ze základních surovin, které nesmí nikdy chybět v mé spíži. Dokonale zasytí, dodají tělu energii, obsahují plno zdraví prospěšných látek a jsou ideální volbou i při hubnutí. Navíc se dají chystat na mnoho způsobů.
Není nad to se ráno probudit a mít přichystanou snídani. Pokud nebydlíte u maminky, nebo váš protějšek nevaří, můžete si snídaňovou kaši připravit už večer.

Na 1 porci je potřeba:
150ml rostlinného mléka
3 polévkové lžíce jemně mletých ovesných vloček
1 polévková lžíce kvalitního kakaa
1 polévková lžíce oblíbeného oříškového másla
1 polévková lžíce chia semínek
bílý jogurt
banán, borůvky, nebo jiné oblíbené ovoce
Postup:
V misce smíchejte mléko, vločky, kakao, oříškové máslo a chia semínka. Řádně vše vyšlehejte metličkou, nebo vidličkou, aby kakao a semínka netvořily cucky.
Následně směs dejte odpočinout do lednice. Ideálně po pár hodinách (než půjdete spát) kaši ještě jednou promíchejte.
Ráno už jen stačí střídavě navrstvit ovoce, jogurt a kaši do misky. Pokud ráno opravdu nestíháte, připravte si kaši s jogurtem a ovocem do zavařovací skleničky sebou na cestu.