top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Krémová pohanková kaše s karamelovým banánem

Aktualizováno: 13. 9. 2019

Všichni asi známe klasické ovesné vločky a kaše z nich dělané. Já osobně je miluju a nedám na ně dopustit. Kaši si totiž můžeš připravit na tisíc způsobů, ozdobit si ji podle libosti a navíc je během 10 minut hotová. Pohankové vločky mají vysokou nutriční hodnotu a jsou bezlepkové, což je benefit, kvůli kterému je určitě stojí za to vyzkoušet.



Na dvě porce potřebuješ:

8 lžic pohankových vloček

300 ml rostlinného mléka

1 banán

3 lžíce javorového sirupu

4 lžíce kokosového mléka

půl lžíce kokosového oleje

hrstka ořechů dle chuti (vlašské, lískové, pekanové)


Tip: Zkus si karamelizovaný banán lehoučce posypat skořicí, dodá to snídani zase trochu jiný šmrnc.


Postup:

V kastrůlku si smíchej obě mléka dohromady a dej je na plotnu ohřát. Pokud je kokosové mléko tuhé z lednice, nic se neděje, během vaření se rozteče.


Když je mléko horké, těsně před varem, postupně přisyp vločky a neustále pořádně míchej (ideální je na to stěrka, která zabrání přichycení ke dnu hrnce). Kaše by měla během pár minut zhoustnout. Pokud by se ti ale náhodou zdála moc tekutá, přisyp ještě lžíci vloček. Hotovou kaši rozděl do dvou misek.


Na pánvi rozpal kokosový olej a banán nakrájený na tlustší kolečka na ní vyskládej. Osmaž ho z obou stran do zlatova. Nakonec přidej javorový sirup, který krásně zkaramelizuje.


Už jen stačí vyskládat banán do misek na kaši (opatrně, je měkký a rozpadá se), polít zbytkem karamelu a posypat oblíbenými oříšky.

397 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page