top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Plněné datle v čokoládě

Pokud nejste zrovna nadšenci do pečení cukroví, nezbývá vám moc času na přípravu, ale stejně byste rádi na Vánoce připravili nějakou sladkou dobrotu, určitě vyzkoušejte datle v čokoládě. Jsou zkrátka boží!

Zároveň je to skvělá mlsací svačinka během celého roku, nejen na Vánoce.

Je potřeba:

sušené Datle královské/Medjool

Oříškové máslo (já zvolila lískooříškové)

70% čokoláda

kokosový nebo olivový olej


Tip: Na namáčení datlí do čokolády používám špejli. Každou datli napíchnu a pořádně vymáchám v polevě.


Pokud máte cukrářskou mřížku, skládejte namočené datle na ní. Přebytečná čokoláda lépe okape.


Postup:

Datle na jedné straně rozřízněte tak, abyste je úplně nepřepůlili, ale vytvořili v nich malinkou kapsu. Datle zbavte pecek.


Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu spolu s olejem a vzniklou polevu zamíchejte, aby se složky propojily. Olej s čokoládou míchejte tak, aby vždy k 5g čokolády přišel 1ml oleje a přizpůsobte množství polevy počtu datlí, které budete namáčet.


Každou datli pořádně naplňte oříškovým máslem a namočte v čokoládě. Nechte trochu okapat a skládejte je v rozestupech na talířek.


Hotové datle v čokoládě nechte ztuhnout v lednici.




187 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page