Maxmilián Guha
Dýňové lívanečky
Sepsala jsem vám recept na skvělé, zdravé, dýňové lívanečky nebo zkrátka sladké placičky, které rozhodně musíte vyzkoušet! 🧡

Dýňové lívanečky
Je potřeba:
250g dýňového pyré z Hokaido (recept na blogu)
180g ovesných vloček (můžou být třeba i pohankové)
250ml mléka (já použila sójové)
2 vejce z volného chovu
2 čajové lžičky prášku do pečiva
2 čajové lžičky skořice nebo perníkového
rostlinný olej na smažení koření
K podávání doporučuji řecký jogurt nebo skyr a med,
čekankový sirup, nebo jinou oblíbenou alternativu.
.
Postup:
Pokud ho již nemáte připravené, nejprve se vrhněte na
dýňové pyré. Jestli ho chcete udělat jen malé množství pro
tento recept, očistěte a nakrájejte cca půlku malé dýně na
malé kostičky, uvařte ve vodě doměkka, slijte a následně
rozmixujte, nebo rozmačkejte vidličkou.
.
Doporučuji si udělat na podzim zásobu, uchovávat v mrazáku a používat, když je potřeba do všemožných receptů - mrknete na můj blog, najdete tam návod jak na
pyré a také další dýňové recepty.
.
Následně smíchejte všechny ingredience dohromady, důkladně míchejte, aby se všechny složky propojily. Pokud chcete aby měly lívance jemnější strukturu, můžete vše důkladně rozmixovat dohladka.
.
Pánev rozpalte, potřete pomocí mašlovačky olejem a smažte lívanečky z obou stran.