top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Ďábelská topinka bez masa

Vždycky, když jsem dřív v hospodě viděla v meníčku ďábelské topinky, strašně mě lákalo si je dát, ani nevím proč.

Po pár zkušenostech mě ale chuť přešla, protože mi vždy bylo děsně zle z té přemíry mastnoty. Navíc, když jsem přestala jíst maso a začala o jídle víc přemýšlet, měla jsem úplně po ptákách (respektive ďábelských topinkách).


Různé zdravější a bezmasé variace na tohle typicky hospodské jídlo dělám doma celkem často a tak se s vámi podělím o takový základní recept, který si pak můžete doplnit tím, co máte nejraději.



Na 4 velké topinky je potřeba:

1 velká červená cibule

5 stroužků česneku

1 větší paprika kapie

1 plechovka krájených rajčat (400g)

3 čajové lžičky rajčatového protlaku

1 čajová lžička chilli vloček (já zvolila green jalapeňo od Chilli doctor)

čerstvý nebo sušený tymián

sůl, pepř

rostlinný olej

2 velké hnědé žampiony

4 krajíce žitného chleba

Postup:

Červenou cibuli a papriku nakrájejte na drobné kostičky. Česnek nasekejte nadrobno a houby nakrájejte na plátky.


Na pánvi rozpalte trochu oleje a cibuli spolu s paprikou orestujte. Po chvilce vše podlijte malinko vodou, aby se směs nepřipalovala. Když se voda odpaří, přidejte česnek, nechte chvilku provonět a zase podlijte vodou.


Když paprika trochu změkne, přidejte krájená rajčata, chilli a tymián (s ním nešetřete). Směs zamíchejte a nechte na středním plamenu probublávat dalších pár minut.


Nakonec zahustěte protlakem a podle chuti osolte a opepřete.


Na vedlejší pánvi na troše oleje orestujte plátky žampionu z obou stran a připravte je na talířek stranou.


Nakonec na středním plamenu na pár lžících oleje osmažte topinky. Pro odlehčenější variantu případně zvolte topinkovač a připravte je „nasucho“.

Zbývá jen navrstvit směs na topinky, přidat houby a na ozdobu pár lístků čerstvého tymiánu.

3 104 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page