top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Česneková pomazánka

Já jsem dřív takovou tu kupovanou, česnekovou pomazánku milovala nadevše. Když jsem ještě bydlela u mamky a ptala se mě co má koupit po cestě z práce, byla to fakt často právě česneková pomazánka, housky a rajčata.Chudáci všichni, kdo pak se mnou ten den museli ještě mluvit.

No a i když česnek zdravý je, tak to bylo asi tak jediné z celkového složení téhle mé neřesti. Průmyslově zpracované pomazánky jsem už nekoupila nějaký ten pátek, ale zato jsem si vymakala svojí domácí česnekovou, která je za mě tisíckrát lepší, než ta z obchodu. Naštěstí už jí do sebe necpu na kila, ale hodí se třeba na oslavách na jednohubky, nebo občas na topinku k večeři.


Potřebuješ: 200g Lučiny (nebo jiné alternativy, doporučuji Palouček z Lidlu) 2 polévkové lžíce olivového oleje 2 středně velké stroužky česneku 1 polévková lžíce lahůdkového droždí 2 polévkové lžíce nastrouhaného parmazánu sůl, pepř klíčky na dozdobení

Tip: Pokud chceš pomazánku lehčí a našlehanější, přidej trošku vody a vše rozmixuj v mixéru.

Postup: Do větší misky dej Lučinu (nebo alternativu), nastrouhej a přidej parmazán, olivový olej, prolisovaný česnek, lahůdkové droždí, sůl a pepř.


Stěrkou vše pořádně míchej dohromady. Nejlepší je dát si s tím trochu práce a pomazánku stěrkou roztírat do všech stran a zase smíchávat dohromady, čímž vznikne nadýchaná konzistence.

Pomazánku namaž na žitný, nebo semínkový chleba a případně dozdob mungo klíčky.

2 912 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page