top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Zeleninové špagety s kešu omáčkou

Aktualizováno: 13. 9. 2019

Před pár lety se se zoodles (zeleninovými nudlemi) roztrhl pytel, ale to jsem ještě jela na úplně jiné stravovací vlně (rozuměj - jakékoli špagety, ale hlavně s tunou smetanové omáčky) a tak se mi tenhle fenomén vyhnul. Dneska si zeleninové špagety čas od času hrozně ráda udělám.


Je to osvěžující a děsně dobré jídlo. Jen je potřeba se trochu zamyslet nad tím, s čím si nudle dát, aby to nebyla jen zelenina se zeleninou a aby mě to zasytilo a dodalo tělu nějaké živiny. Kombinace kešu omáčky s cuketovo mrkvovými špagety je prostě boží, hraje všemi chutěmi i barvami a příprava trvá pár minut.




Na 2 porce potřebuješ:

· 2 menší cukety (asi 450g)

· 2 větší mrkve

· 100g kešu oříšků (nesolených)

· 6 lžic olivového oleje

· ½ šťavnatého citronu

· 2 lžíce parmazánu

· 10 lžic vody

· sůl, pepř

· chilli, čerstvou bazalku (podle chuti)


Tip: Pokud nemáš spiralizér, podélně zeleninu oškrábej škrabkou na brambory. Vzniknou ti trochu širší nudle, které fungují a hlavně chutnají úplně stejně, jako ty tenké.


Postup:

Cuketu a mrkev pořádně omyj a odkroj konce.


Pomocí spiralizéru z veškeré zeleniny vytvoř nudle, které pořádně posol a dej do cedníku. Cedník polož nad mísu nebo dřez, aby ze zeleniny vykapala přebytečná voda. Trvá to cca 10-15 minut.


Mezi tím rozmixuj kešu na jemný prášek, přidej 5 lžic oleje, citron, parmazán, vodu, pepř (případně chilli) a mixuj na nejvyšší stupeň dohladka.


Na pánvi si rozpal zbývající lžíci olivového oleje a zeleninové nudle smaž cca 1-3 minuty. Raději je na pánvi pouze je nadhazuj, aby se při míchání nepotrhaly.


Na talíři můžeš nudle dozdobit čerstvou bazalkou.

740 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page