top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Vánoční perníková hruška

A je tu letošní první lehce vánoční recept, který vám zabere tak 10 minut a budete se oblizovat až za ušima. Tohle voňavé ovoce si můžete vychutnat s ovesnou kaší, jogurtem, nebo jako já se zakysanou smetanou (kupuji rostlinnou verzi v Lidlu). Totální pecka to ale bude s vanilkovou zmrzlinou a myslím, že je to ideální sladká tečka i za štědrovečerní večeří. Jestli zvolíte kombinaci hrušek a jablek, nebo jen jeden druh ovoce, je jen na vás.



Na 2 porce je potřeba:

1 středně velké jablko

1 hruška

1 čajová lžička perníkového koření

1 čajová lžička skořice

½-1 polévkovou lžíci kokosového oleje, nebo másla

½ polévkové lžíce javorového sirupu, nebo medu

hrst pekanových, nebo vlašských ořechů

zakysaná smetana, nebo jogurt dle chuti


Tip: Nenechte zbytečně přepalovat olej na pánvi. Opravdu stačí nižší stupeň teploty, jinak by se vám koření i ovoce mohlo spálit.


Postup:

Ořechy krátce nasucho orestujte na pánvi a dejte stranou.


Jablko a hrušku omyjte, vykrojte jádřince a nakrájejte na měsíčky.


Na pánvi rozpalte olej se sirupem a kořením. Snižte stupeň teploty na polovinu a přidejte ovoce.


Ovoce restujte cca 5 minut (záleží na tloušťce měsíčků) a opatrně jednotlivé kousky obracejte, aby se nepřipálily.


Hotové, měkké a krásně voňavé kousky ovoce doplňte opraženými ořechy a můžete je jíst samostatně, přidat je na snídaňovou ovesnou kaši, nebo je podávat spolu se zakysanou smetanou a ořechy, jako lehký vánoční dezert.

144 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page