top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Avokádovo vajíčková pomazánka

Pomazánky obecně jsou báječná věc, protože jsou raz dva hotové a můžeš do nich přidat, co máš zrovna doma a dochutit je podle toho, co zrovna ty máš nejraději. Já jako velký milovník avokádových toustů kombinuji vajíčka a avokádo na všechny způsoby až donekonečna. Věřím, že tenhle recept nebude pro většinu lidí žádná novinka, ale třeba tě to inspiruje k tomu, udělat si avokádovo vajíčkovou pomazánku dneska k večeři.





Potřebuješ:


Pečivo

1 zralé avokádo

4 vajíčka z volného chovu

1 lžíci dijónské hořčice

1 jarní cibulka

Sůl

Pepř

Chilli

Oblíbená zelenina na oblohu


Postup:


Dej si na plotnu v kastrůlku vařit vodu. Vajíčka na tupé straně napíchni jehlou, aby nepraskla, a když se voda vaří, vlož je opatrně lžící do kastrůlku. Vejce vař cca 5-6 minut (podle velikosti vajec) . Je důležité, aby žloutek nebyl zcela uvařený, protože tím zaručíš, že pomazánka nebude suchá a naopak bude krásně vláčná.


Avokádo rozkroj napůl, nožem vyndej pecku a oloupej ho, nebo lžící vyndej celou dužinu, podle toho, jak to máš rád/a. Avokádo musí být opravdu zralé a hezky měkké. Dužinu nakrájej na menší kousky, které dej do misky.


Když zazvoní minutka, hned vajíčka vyndej z kastrůlku a pod tekoucí studenou vodou je zchlaď, aby se zastavil var. Tupou stranu vajíček naťukni, oloupej je a přidej do misky k avokádu.


Nakonec vše vidličkou (nebo rukou) rozmačkej, přidej celou najemno nakrájenou jarní cibulku, hořčici a dochuť solí, pepřem a trochou čerstvě namletého chilli. Ingredience jsou opravdu lepší rozmačkané, než mixované, protože jídlo je hezky strukturované.


Já mám pomazánku nejraději na žitném chlebu, ale je báječná i k sucharům, nebo třeba na topinku. K téhle dobrotě si přikousni nějakou zeleninu. Já zvolila rajčátka (jak jinak), ale ředkvička by se hodila možná i lépe.

1 180 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page