• Terezka

Tuňáková pomazánka s avokádem

Aktualizace: 13. zář 2019

Rybičkovou pomazánku jsem dřív vůbec nemusela a obecně se ryby teprve učím jíst. Tuňák z konzervy sice nemá s typickou rybí chutí až tak moc společného, ale nějak se začít musí, žejo. Jsem přesvědčená, že tahle pomazánka bude chutnat úplně všem. Kombinace s avokádem je totiž tak dobrá, že si jí zamilují i ti, kteří ryby nemají rádi.




Potřebuješ:


1 přírodní žervé/lučinu

1 zralé avokádo

160g tuňáka ve vlastní šťávě

2 jarní cibulky

lžička dijonské hořčice

citronová šťáva

sůl

čerstvě mletý pepř

chilli

žitný chléb nebo suchary


Tip:

Moc dobré je, si k téhle pomazánce na chleba přidat vejce naměkko, nebo pošírované (ztracené) vejce. Pomazánka je ale moc dobrá i bez vajíčka, sama o sobě.


Postup:

Do větší misky si dej žervé, nebo lučinu. Tuňáka otevři, vylij šťávu a přidej ho do misky. Jarní cibulku nakrájej na malé kousky (taková půlkolečka) a spolu s dijónskou hořčicí přidej k ostatním ingrediencím.


Avokádo podélně nařízni v půlce kolem dokola a otoč obě strany proti sobě, aby se od sebe oddělily. Nožem opatrně vyndej pecku. Následně si vezmi jednu půlku, nožem odřízni uprostřed proužek kůrky a pak snadno oloupeš proužky po stranách. To samé opakuj s druhou půlkou avokáda. Také je možné vyndat dužinu lžící. Avokádo si nakrájej nejprve na plátky, poté na proužky a nakonec na malinké kostičky a přihoď do misky.


Vše pořádně promíchej, aby se ze směsi stala pomazánka. Dochuť solí, pepřem, chilli a citronovou šťávou.


Pomazánka je moc dobrá na žitném chlebu, nebo sucharech.

195 zobrazení