Maxmilián Guha
Medovo hořčičný salát s vajíčkem
Aktualizováno: 13. 9. 2019
Ráda si s sebou do krabiček připravuji ke svačině, nebo obědu všemožné saláty a tenhle salátek s vajíčkem a medovo hořčičným dresingem je můj velký oblíbenec. Je lehký, pikantní a díky vajíčku, případně avokádu parádně zasytí a je tak ideální volbou, když máš chuť, nebo hlad na něco malého.
Uznávám, že nejde o žádný vele ultra origoš recept, ale můžeš to brát jako takový tip a inspiraci, co si připravit během pár minut ke svačince. Navíc já mám tuhle kombinaci fakt ráda a tak se o ní s vámi chci podělit.

Na 2 porce potřebuješ:
· 3 hrsti polníčku, nebo římského salátu
· 2 ředkvičky
· 2 vejce z volného chovu
· 4 polévkové lžíce kvalitního olivového oleje
· 1 čajová lžička hrubozrnné hořčice
· 1 čajová lžička medu
· ¼ malého citrónu
· Sůl, pepř
Tip: Pokud chceš svačinu vydatnější, můžeš salát doplnit nakrájeným avokádem.
Postup:
Do kastrůlku dej vařit vodu. Do obou vajíček udělej jehlou na tupém konci dírku a dej je vařit do vroucí vody na 10 minut. Po uvaření je pořádně schlaď ledovou vodou a oloupej.
V míse smíchej olej, hořčici, med, citronovou šťávu, dochuť solí a pepřem. Do hotové zálivky nahrubo natrhej salát a pořádně promíchej.
Nakonec přidej nakrájenou ředkvičku a vajíčko.