top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Starojaponský olej nejen proti bolestem hlavy

Občas, asi jako každý, trpím na bolesti hlavy. Není to nic vážného a nejde o chronické migrény, ale i tak je to dost nepříjemné a dokáže to zkazit den, nebo omezit v práci a dalších aktivitách. Asi to známe všichni.


Jelikož nejsem fanoušek chemických léků, pokud to není opravdu nutné (a v takovém případě samozřejmě díky za ně) a vždy nejprve hledám nějakou přírodní variantu, která by mi v podobných situacích a zdravotních potížích pomohla, mám nejen na bolest hlavy svého oblíbence a první pomoc, na kterou nedám dopustit. Jde o starojaponský rostlinný olej.



Tak to vezmeme popořádku. Na tenhle výrobek jsem narazila spolu s mojí maminkou už před lety na veletrhu (tuším, že veletrh krásy a zdraví) v Praze. Odchytla si nás milá hosteska a výrobek nám předvedla, popsala všechny benefity, kapičku nás nechala rozetřít ve dlaních a přivonět. Okamžitě nás i takhle malinké množství málem porazilo, jak osvěžující a intenzivní aroma má.


Jelikož jsem dříve, před změnou životosprávy, měla dost mizernou imunitu a různé nachlazení, virózy, bolesti hlavy, ucpané dutiny, angíny, rýmy a vše možné u mě bylo na denním pořádku, maminka hned dvě lahvičky s veletržní slevou koupila. Od té doby jí mám vždy po ruce.

Tak a teď konkrétněji o jaký produkt se vlastně jedná.


Yin-Yang starojaponský rostlinný olej je velmi koncentrovaný výtažek z máty japonské, která roste jen na úrodných sopečných půdách právě v Japonsku. Tato bylinka je sbírána a využívána celá tisíciletí a pro její nezaměnitelnou vůni a vlastnosti je velmi ceněná.


No a právě tento starojaponský olej, jak ho znám já, má nespočet využití. Z toho, co mám já osobně vyzkoušené a mohu z vlastní zkušenosti potvrdit a doporučit:


· Moje první pomoc při bolestech hlavy.

· Skvěle osvěží a nakopne vás k aktivní činnosti.

· Používala jsem ho při učení (únavě) pro lepší koncentraci.

· Rozpouští hleny.

· Proti bolesti zad.

· Při menstruačních bolestech břicha.

· „Protáhne dutiny“ při rýmě.

· Proti otokům.

· Při kocovině vdechuji a kapu do pití.

· Masáž pro uvolnění svalů.



Tenhle (pro mě) zázračný olejíček je bezvadný v tom, že se dá užívat vnitřně (nakapat do vody, nebo na lžičku), vmasírovat kamkoli po celém těle, přidat do teplé koupele, ale zároveň je hodně účinný při vdechování. Jak už jsem psala, je to prostě moje první pomoc v řadě situací.

Předem z vlastní zkušenosti říkám, nelekejte se ceny. Lahvičku oleje jen tak nespotřebujete, protože se vždy využije 1-2 kapičky.


Starojaponský rostlinný olej je prostě můj oblíbený must have produkt, který vždy a všem kolem sebe vřele doporučuji a na který nedám dopustit. I proto jsem sama značku Best of Nature oslovila s nabídkou na spolupráci, ze které mám ohromnou radost. Dostala jsem na ozkoušení i jejich dva další produkty a to Čínský rostlinný olej a Jihokalifornské tekuté zlato a jsem na oboje neskutečně zvědavá. Olejíčky můžete koupit buď na eshopu www.bestofnature.cz, nebo na mnohých veletrzích a výstavách věnující se zdraví, kráse a péče o tělo. V nejbližší době konkrétně 9.-10.října v Praze (Veletrh For Beauty), nebo veletrh Zdraví a Duše v Ostravě 9.-10.října.



1 257 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page