top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Slaná ovesná kaše s halloumi a vajíčkem

Slaná ovesná kaše pro mě byl před pár lety ohromný objev. Jde o neskutečně rychlé jídlo, které, stejně tak jako jeho sladká varianta, jde připravit na milion způsobů a navíc umožňuje spotřebovat různé zbytky z lednice.


Tahle kaše je boží jako vydatná snídaně, ale stejně dobře se hodí i jako oběd, nebo večeře.



Na 1 porci je potřeba:

1 malá cibule

1 velký stroužek česneku

1 malé rajče

2 velká nakládaná sušená rajčata

3 polévkové lžíce ovesných vloček

2 čajové lžičky bazalkového pesta

olej z naložených sušených rajčat.

250ml vody

1 vejce z volného chovu

kousek sýru Halloumi

sůl, pepř, chilli

Postup:

Do kastrůlku nalijte vodu a přiveďte k varu. Do vody vložte opatrně vejce a vařte 6 minut. Následně ochlaďte ledovou vodou a oloupejte skořápku.


Na pánvi, nebo v kontaktním grilu opečte kousek sýru Halloumi.


Na troše oleje na pánvičce osmažte cibulku do zlata, přidejte česnek, čerstvé rajče nakrájené na kostky a chvilku restujte.


Po chvilce přidejte vločky, pesto, pokrájená sušená rajčata a vodu. Pořádně míchejte, dokud kaše nezhoustne. Nakonec dosolte a přidejte pepř a chilli dle chuti.


Na hotovou kaši přidejte Halloumi a rozkrojené vajíčko. Můžete také dozdobit čerstvou bazalkou.

1 475 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page