Maxmilián Guha
Slaná ovesná kaše s halloumi a vajíčkem
Slaná ovesná kaše pro mě byl před pár lety ohromný objev. Jde o neskutečně rychlé jídlo, které, stejně tak jako jeho sladká varianta, jde připravit na milion způsobů a navíc umožňuje spotřebovat různé zbytky z lednice.
Tahle kaše je boží jako vydatná snídaně, ale stejně dobře se hodí i jako oběd, nebo večeře.

Na 1 porci je potřeba:
1 malá cibule
1 velký stroužek česneku
1 malé rajče
2 velká nakládaná sušená rajčata
3 polévkové lžíce ovesných vloček
2 čajové lžičky bazalkového pesta
olej z naložených sušených rajčat.
250ml vody
1 vejce z volného chovu
kousek sýru Halloumi
sůl, pepř, chilli
Postup:
Do kastrůlku nalijte vodu a přiveďte k varu. Do vody vložte opatrně vejce a vařte 6 minut. Následně ochlaďte ledovou vodou a oloupejte skořápku.
Na pánvi, nebo v kontaktním grilu opečte kousek sýru Halloumi.
Na troše oleje na pánvičce osmažte cibulku do zlata, přidejte česnek, čerstvé rajče nakrájené na kostky a chvilku restujte.
Po chvilce přidejte vločky, pesto, pokrájená sušená rajčata a vodu. Pořádně míchejte, dokud kaše nezhoustne. Nakonec dosolte a přidejte pepř a chilli dle chuti.
Na hotovou kaši přidejte Halloumi a rozkrojené vajíčko. Můžete také dozdobit čerstvou bazalkou.