top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Rychlý veganský jogurt

Minulé léto jsem se naprosto zamilovala do rostlinných jogurtů ke snídani a tohle mé zalíbení trvá dodnes. Vždy si misku s jogurtem vyšperkuju ovocem (čerstvým i sušeným), müsli a oříškovým máslem.


Nedávno jsem ráno k mému zděšení zjistila, že v lednici žádné jogurty nemám a tak jsem si vyrobila tenhle extra rychlý veganský krém (jogurt), který si každý může dochutit podle svého a připravit si pár skleniček dopředu na další dny.

Na 2 skleničky je potřeba:

1 balení tofu natural

1 zralý banán (asi 80g)

30g kešu ořechů nebo mandlí

podle chuti kakao, oříškové máslo, mražené maliny, meruňky, …

+ cokoli na dozdobení


Tip: K výrobě tohoto jogurtu je nutné vlastnit výkonný mixér/blander, který dokáže ingredience našlehat na krémovou konzistenci


Postup:

Tofu i banán nakrájejte na menší kousky a spolu s oříšky a 200ml vody vše vložte do mixéru.

Mixujte, dokud nevznikne hladká, krémová hmota.


Následně můžete buď „jogurt“ nechat jen takto banánový, nebo případně přidat další ingredience.


Já osobně doporučuji přidat 2 lžičky oříškového másla, 2 lžičky kakaa a lžičku čekankového sirupu. Vznikne čokoládový krém podobný Termixu.


Do základního jogurtu můžete také přimixovat například mražené maliny, které dodají naopak příjemně nakyslou chuť.


Jogurty v lednici vydrží zcela jistě 4 dny. Déle jsem nevydržela já, je nesníst :-)

448 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page