logo-03.png
  • Terezka

Rychlá chia marmeláda

Aktualizováno: úno 16

Chia marmeláda je jedna z potravin, kterou u mě v lednici najdete velmi často.❤


Je to rychlovka, kterou můžete vyrobit z nekonečné škály všeho možného ovoce a máte tak pod kontrolou množství cukru, které marmeláda obsahuje. Chia jam si dávám do jogurtu, na francouzské tousty, wafle a lívance, ale také s ní někdy namažu třeba perník, nebo jinou buchtu. Za 15 minut budete mít hotovo a přísahám, že si jí zamilujete.

Na středně velkou zavařovací sklenici potřebuješ:

300g mražených malin

2-3 polévkové lžíce medu (nebo čekankového sirupu)

¼ citrónu

150ml vody

4 polévkové lžíce chia semínek


Tip: Do hotové marmelády přidej ještě za tepla pár kapek vanilkového extraktu. Marmeládě to dodá báječnou chuť a vůni.

Postup: Do kastrolu vysypte maliny, přidejte vodu a přiveďte k varu. Když maliny rozmrznou a směs začne probublávat, přidejte chia semínka, šťávu z citronu a med. Za občasného míchání, tak aby se směs nepřipálila, vařte asi 15 minut. Marmeláda se bude ke konci varu přichytávat na dně, ale měla by jít velmi snadno pomocí vařečky seškrábnout. Po odstavení z plotny přendejte marmeládu do větší misky a nech asi hodinku vychladnout. Nakonec hotovou marmeládu dejte do zavařovací sklenice, uzavřete ji a uchovávejte v lednici. V lednici marmeláda vydrží přibližně týden, ale věřím, že ji sníte dříve ať už s jogurtem, na lívancích nebo jí potřete třeba perník.


1,001 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png