Maxmilián Guha
Perníkové muffiny
Recept, který jsem chystala pro podzimní moučníkovou výzvu, během naší svatební cesty v dodávce. Trochu jsem s pečením v troubě na plynovém vařiči bojovala, ale nakonec jsem pro vás připravila recept na opravdu skvělé perníkové muffiny.

Na 10 muffinů je potřeba:
🧡220g hladké mouky (já dala celozrnnou)
🧡60g třtinového cukru
🧡3 lžíce kokosového oleje (nebo másla)
🧡1 vejce z volného chovu
🧡150ml mléka (já dala rostlinné)
🧡1 kypřící prášek (ideálně bez fosfátů)
🧡2 lžíce kakaa
🧡1 lžíce perníkového koření
+ Navrch višňovou marmeládu
.
Postup:
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
V jedné míse smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek, kakao a perníkové koření.
V druhé (větší) míse vyšlehejte vejce, mléko a rozehřátý tuk.
Postupně přidávejte suchou směs do mokré. Mělo by vzniknout husté, ale nadýchané těsto.
Plňte muffinové košíčky do 1/4 a přečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 15-20 minut. Kontrolujte špejlí.
Muffiny chutnají skvěle s višňovou, či rybízovou marmeládou.
