Maxmilián Guha
Pečené zelí s česnekem
Sezóna zelí je v plném proudu a tak vám sem dnes hodím jeden ultra rychlý a lehký recept na pečené zelí. Hodí se parádně, jako příloha k čemukoli a také na letní grilovačky.

Potřebujete: ½ malé hlávky bílého zelí (cca 530g)
1 velký stroužek česneku pár lžic olivového oleje drcený kmín sůl
Tip: Pečené zelí je vynikající s jogurtovým dipem, sezamovými semínky a hladkolistou petrželkou.
Doporučuji zelí jíst ostřejším (například steakovým) nožem.
Postup:
Troubu předehřejte na 220 stupňů.
Zelí omyjte, usušte a nakrájejte na plátky tlusté cca 1,5cm. V misce smíchejte olivový olej se solí a prolisovaným česnekem.
Zelí položte na větší kus alobalu a mašlovačkou všechny plátky potřete z obou stran. Alobal nahoře spojte tak aby bylo zelí zcela zabalené a pečte v troubě 15 minut. Následně alobal otevřete a pečte dalších 10-15 minut. Průběžně potírejte česnekovým olejem.
Po vyndání z trouby nechte zelí trochu vychladnout, přidejte dip a petrželku.