top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Ovesná kaše s jablky a skořicí

Kaší není nikdy dost, a proto jsem sepsala recept na tuhle klasiku, která voní jako čerstvě upečený štrůdl a krásně po ránu zahřeje. Navíc je tohle jídlo v poměru cena/sytost/lahodnost úplně báječné, protože jablek je pořád všude hromady za pár korun a taková snídaně zasytí opravdu na celé dopoledne.



Na 2 porce potřebuješ:

600ml mléka

8 polévkových lžic ovesných vloček (jemně mleté)

2 čajové lžičky rostlinného oleje

3 menší jablka

hrst ořechů (vlašské, pekanové)

1 vrchovatá čajová lžička skořice

2 polévkové lžíce javorového sirupu, nebo medu


Postup:

Připrav si dopředu jablka. Očisti je, vykroj jádřinec a nakrájej na malé kostičky, nebo tenké půlměsíčky. Ořechy nasekej na malé kousky.


Do hlubší pánvičky nalej mléko a nasyp vločky. Zapni plotnu a směs na pánvi přiveď k varu. Silikonovou metličkou (aby se nepoškrábala pánev) vše míchej, dokud kaše nezhoustne. Záleží, jakou konzistenci máš rád/a, takže je jen na tobě, co ti vyhovuje a kdy plotnu vypneš. Příprava trvá tak 5-10 minut.


Každé vločky jsou trochu jiné, takže pokud by směs ani po delší době nezhoustla, jednoduše přidej ještě jednu lžíci vloček.


Na druhé pánvičce rozpal olej, přidej jablka, nasekané ořechy, skořici a opékej cca 3-4 minuty. Pak přidej sirup/med a nech jablka pár minutek lehce zkaramelizovat.


Nakonec zamíchej jablka s ořechy do kaše.

2 362 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page