top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Nadýchané špaldové lívance

Aktualizováno: 12. 9. 2019

Když ráno doma zvolám, že budou k snídani lívance, Maxmilián nemůže být víc šťastný. Sice si je maže Nutellou a já dávám přednost ovoci a oříškům, ale spokojení jsme oba.


Mám několik receptů na lívance, které střídám a všechny miluju, mezi staršími recepty na blogu můžeš najít třeba ten na Quinoové lívance s borůvkami a čokoládou. Pokud ale hledáš něco úplně jednoduchého, zkus Špaldové lívance, které jsem přichystala dneska. Jsou totiž extra snadné, rychlé a krásně nadýchané. Tak si je dopřej, ať už je víkend nebo všední den, určitě s nimi zaboduješ u rodiny, kamarádů, partnera, spolubydlících nebo u kohokoli, komu je naservíruješ.


Potřebuješ:

150g špaldové mouky

1 vejce z volného chovu

200ml rostlinného mléka

2 polévkové lžíce kokosového oleje

½ pytlíčku jedlé sody

¼ citrónu

ghí (na smažení)

podle chuti: javorový sirup, ovoce, ořechy, oříškové pomazánky, jogurt, …


Postup:

V jedné míse smíchej mouku s jedlou sodou.


Do druhé mísy si připrav vejce, mléko, změklý kokosový olej a šťávu z citrónu. Ingredience vyšlehej ručním šlehačem.


Sypkou směs postupně zapracovávej šlehačem do tekuté, dokud ti nevznikne hladké těsto.

Na pánvi rozpal ghí. Stačí opravdu troška a ideálně tuk rozetři mašlovačkou po celé ploše pánvičky. Naběračkou začni lít těsto po částech na pánev, sniž trochu stupeň teploty a vyčkávej. Čím méně budeš na lívance sahat, nebo s nimi manipulovat, tím nadýchanější budou. Ve chvílí, kdy bude těsto seshora poseté malými bublinkami, lívanec otoč. Otáčení neuspěchej.


Hotové lívance ozdob a dochuť tím, co máš nejraději. Za mě to tentokrát byl kokosový rostlinný jogurt, javorový sirup, ořechy a ovoce.

1 321 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page