top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Mini pizzy z ovesných vloček

Aktualizováno: 11. 1. 2021

Pizzu miluje snad úplně každý a ani já nejsem výjimkou. Všem je nám asi jasné, že jakákoli domácí a navíc méně kalorická verze nebude nikdy chutnat totožně, jako pořádně mastná a křupavá pizza někde v Itálii, nicméně to neznamená, že i tak si nemůžeme pořádně pochutnat.


Tyhle mini pizzy jsou úplně jednoduché, není potřeba mít doma žádné extra ingredience a navíc si je můžete obložit podle toho, co kdo má rád.


Dají se jíst i studené a hodí se tak i jako občerstvení pro návštěvu, nebo třeba i oběd/svačina do práce a školy. Nemám vlastní zkušenost, ale řekla bych, že děti budou nadšené.

Na cca 10 kousků potřebujete:

Těsto

150g ovesných vloček

3 vejce z volného chovu

1 čajová lžička prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)

1 čajová lžička soli

2 polévkové lžíce vody

Omáčka

140g rajčatového protlaku

1 čajová lžička soli

1 čajová lžička sušeného oregana

1 čajová lžička sušené bazalky

½ čajové lžičky sušeného tymiánu

1 stroužek česneku (nemusí být)


Jakákoli vaše oblíbená obloha.

Já mám ráda, mozzarellu, žampiony, kukuřici, olivy a rajčátko.


Tip: Podle chuti můžete do omáčky přidat trochu javorového, nebo čekankového sirupu (případně jiného sladidla).


Postup:

Troubu předehřejte na 190 stupňů.


Nejprve si připravte veškerou oblohu, kterou budete na pizzu dávat. Vše si nakrájejte na menší kousky a nechte stranou.


V misce smíchejte protlak, sůl. Všechny bylinky a nastrouhaný/prolisovaný česnek. Podle chuti můžete omáčku dosladit.


Vločky rozmixujte na mouku a následně je v misce smíchejte s vodou, vajíčky, solí a s práškem do pečiva. Mělo by vzniknout hladké, husté těstíčko.


Na plech vyložený pečícím papírem nandejte lžící trochu těsta a rozetřete ho do tvaru kolečka. Pizzy dělejte tenké. Těsto by mělo vystačit na cca 10-11 kousků o průměru cca 8cm. Takto připravené placky dejte péct do trouby na 5 minut.


Po uplynutí času plech vyndejte a zvyšte teplotu v troubě na 220 stupňů. Každou pizzu potřete bohatě omáčkou a obložte svými oblíbenými surovinami.


Nakonec dejte pizzy opět péct na 220 stupňů na 15 minut. Po vyndání z trouby můžete dozdobit čerstvými bylinkami, nebo rukolou.



724 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page