Maxmilián Guha
Kakaový chia puding s ovocem
Aktualizováno: 13. 9. 2019
Chia puding je ideální volba, pokud dopředu víš, že ráno nebudeš mít čas, chystat snídani. Příprava je raz dva hotová a směs tuhne přes noc, takže ráno na tebe v lednici čeká téměř hotová snídaně.
Navíc semínka hodně zasytí, mají blahodárné účinky pro naše tělo a dodají nám hned po ránu hromadu energie. Stejně jako třeba u ovesné kaše, si s pudingem můžeš vyhrát, dozdobit ho čímkoli, co máš rád/a a připravovat ho tak v tisíci variantách. Proto se tahle dobrota nikdy neomrzí. Tak jdeme na to.

Na 2 porce potřebuješ:
· 300ml rostlinného mléka
· 1,5 lžíce kakaa
· 7 lžic Chia semínek
· 3 lžíce Javorového sirupu
· 6-10 lžic rostlinného bílého jogurtu
· Maliny, borůvky, banán, granola, oříšky, kokos dle chuti
Tip:
Pokud máš chuť si s pudingem trochu víc vyhrát, připrav si ho do vyšší průhledné skleničky a střídej vždy vrstvu pudingu, ovoce a jogurtu. Výsledek vypadá i chutná báječně.
Nejlepší volbou je použít raw nepražené kakao, kterého stačí přidat méně, než toho klasického.
Postup:
Do vyšší misky si nalij mléko, přidej chia semínka, javorový sirup a kakao. Vše metličkou pořádně promíchej, aby se tekutina dostala ke všem semínkům a kakao netvořilo hrudky. Směs přikryj folií a dej do lednice.
Asi tak po dvou hodinách (třeba těsně předtím, než půjdeš spát) vše ještě jednou pořádně promíchej, puding rozděl do dvou mističek, nebo skleniček a navrch přidej tvůj oblíbený jogurt. Misky opět přikryj a dej do lednice. Semínka mají vlastnost na sebe vázat tekutinu, takže přes noc vytvoří „pudingovou“ konzistenci.
Ráno už jen stačí dozdobit ovocem a přidat oříšky, granolu, vločky, nebo cokoli, co se ti hodí.