Maxmilián Guha
Křupavé pečené brambory
Bramborových jídel není nikdy dost. Já jsem si neskutečně oblíbila tyhle křupavé, rozmačkané, pečené brambory s bylinkami. Příprava trvá chviličku, jen pečení trochu déle, ale výsledek stojí rozhodně za to!
Ať už jako příloha, samostatně jen s dipem a zeleninou, nebo na zobání k seriálu 👌

Je potřeba:
brambory
olivový olej
sůl
čerstvý rozmarýn, nebo jiné oblíbené bylinky
Postup:
Brambory pořádně omyjte a uvařte ve slupce do měkka.
Troubu předehřejete na 200 stupňů.
Uvařené brambory slijte do cedníku a nechte pořádně okapat.
Brambory přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Nahoru na brambory položte druhý pečící papír a pomocí skleničky, nebo jiného vhodného nástroje každou bramboru rozmáčkněte na placku. Dejte pozor, aby kolem sebe každá brambory měla dost místa.
Placičky řádně potřete olivovým olejem, posypejte nasekanými bylinkami a solí. Přečte 35 minut na 200 stupňů, následně placičky otočte, potřete olejem, přidejte bylinky, sůl a pečte dalších 15 minut.