top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Jednoduché špagety s rajčatovou omáčkou a houbami

Aktualizováno: 13. 9. 2019

Nejdřív jsem si říkala, že tenhle recept sem nebudu přidávat, protože je to taková ta rychlovka, co zná asi každý. Potom mě ale napadlo, že můj blog není jen pro velekuchaře a kuchtičky, ale spíš pro úplné začátečníky. Lidi, kteří chtějí změnit způsob stravování a třeba úplně neví jak na to, nebo prostě ty, kteří se chtějí inspirovat. Tak sem ten recept přidávám. Já tuhle omáčku vařím fakt často, protože miluju špagety a taky proto, že je to taková ta super rychlovka, když nutně potřebuješ během 15 minut uvařit jídlo z toho co je doma a nepodlehnout chuti, na všechno se vybodnout a objednat raději pizzu. Mimochodem nápad s kešu oříšky mám od mé nejmilejší Kamu.




Potřebuješ:

cca 250g celozrnných špaget

1 červená cibule

2 velké stroužky česneku

200g hnědých žampionů

1,5 hrsti kešu oříšků

4 střední rajčata

1 plechovku krájených rajčat

lžička kokosového, nebo olivového oleje

sůl

pepř

parmazán

bazalka


Postup:

Špagety dej vařit do osolené vody podle návodu.

Kešu ořechy rozmixuj úplně najemno. Pokud nemáš mixér, úplně stejně bude fungovat, když je nasekáš nožem na úplně nejmenší kousky, co jde, nebo nadrtíš v hmoždíři. Jen je s tím prostě víc práce.


V hluboké pánvi rozpal olej a dej na něj osmažit cibuli nakrájenou na malé kostičky. Když zesklovatí, přidej žampiony nakrájené na středně velké kousky a nemíchej, aby nepustily zbytečně vodu. Počkej, až se trochu opečou a teprve pak přihoď tenké plátky česneku a vše promíchej. Když je směs hezky zabarvená, přidej rozmixované kešu a vše zamíchej, udělá se z toho trochu nevzhledná hmota, výsledná konzistence ale stojí za to.


Teď přidej na kostky nakrájená rajčata, osol, opepři, a pokud na tom ujíždíš jako já, můžeš přidat i čerstvě namleté chilli. Vše zalij rajčaty v konzervě, kterou ještě trochu vypláchni vodou, aby byla omáčka tekutější. Ztlum plotnu, vše zamíchej a nech probublávat.


Sceď špagety, hoď je do omáčky a vše smíchej krásně dohromady.

Tak, a můžeš podávat. Na vrch nastrouhej trochu parmazánu a přidej čerstvou bazalku. Je lepší si dopřát větší porci rajčatové omáčky a méně špaget. I když jsou těstoviny celozrnné, tak tě větší množství dost zaplácne a budeš bez energie.

1 229 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page