top of page
logo-03.png
  • Obrázek autoraMaxmilián Guha

Hummus s medvědím česnekem

Aktualizováno: 13. 9. 2019

Medvědí česnek je úžasná léčivá bylina, která v sobě skrývá velké množství vitamínu C a navíc je to přírodní antibiotikum a antioxidant. Kromě toho ale i úžasně voní a hlavně chutná. Jeho chuť bych přirovnala k parádně dochucenému, česnekovému špenátu.


Doporučuji si jít česnek sám natrhat. Roste začátkem jara (březen-duben) a nejčastěji ho najdete v okolí potoků a jiných vod. Chápu ale, že né každý má tu možnost a tak si třeba musíš koupit svazeček v obchodě, kde v poměru cena/množství není úplně nejlevnější.


Naštěstí ti na hummus s medvědím česnekem přesně takový jeden svazeček stačí. Tak hurá na to!




Potřebuješ:

1 plechovka cizrny (400g)

2 lžičky pasty tahini

5 lžic kvalitního olivového oleje

1 hrst medvědího česneku

¾ citrónu

1 lžička kurkumy

římský kmín

sůl

pepř


Postup:

Otevři plechovku a vylej přebytečný nálev. Cizrnu vysyp do síta a pořádně propláchni vodou a dej ji do mixéru.


Přidej propláchnutý, nahrubo nakrájený medvědí česnek, olivový olej, kurkumu a římský kmín. Vše mixuj, dokud ti nevznikne hladká směs. Nakonec postupně dochuť šťávou z citronu, solí a pepřem. Vše ještě trochu rozmixuj a je hotovo.


Pokud chceš hummus krémovější a jemnější, můžeš ho pokapat ještě trochou olivového oleje.

Hummus můžeš jíst k pečivu, zelenině, sucharům, k různým plackám, nebo jako součást přílohy.

167 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Ikony-social-6-01.png
bottom of page