Salátů není prostě nikdy dost. Pokud hledáte nějakou lehkou přílohu nebo doplnění méně výrazného jídla, určitě vyzkoušejte právě tuhle okurkovou dobrotu.
Osobně mi tenhle salátek moc chutná i jako taková malá svačinka během dne.
Na 2 porce je potřeba:
1 salátová okurka
4 polévkové lžíce rýžového octa
2-3 polévkové lžíce tmavé sójové omáčky
2 polévkové lžíce medu (nebo čekankového/rýžového/… sirupu)
2 polévkové lžíce sezamových semínek
mleté chilli podle chuti
Tip: Doporučuji přidat do salátu i nakrájené avokádo. Dodá jídlu parádní krémovější texturu a také více živin.
Postup:
Okurku pořádně omyjte a pomocí škrabky na brambory nastrouhejte na tenké proužky. Okurku takto strouhejte, dokud se nedostanete ke středu, kde jsou vidět semínka. Zbytek okurky využijte do jiné salátu, nebo jako oblohu.
K okurce přidejte ocet, sójovku, med (nebo alternativu), sezamová semínka, chilli podle vaší chuti. Nakonec salát pořádně zamíchejte, aby se chutě propojily.